Post-Covid behandeling.

Steeds meer mensen kampen met klachten na een Corona besmetting, dit kom ik dan ook steeds meer tegen in mijn praktijk.

Soms komen we na wat vragen erachter dat de klachten waar ze oorspronkelijk mee komen juist zijn ontstaan na het doormaken van een Corona besmetting.

Klachten waarbij je aan moet denken zijn:

Vermoeidheid, kortademigheid, droge mond, hartkloppingen, pijnlijke spieren en ledematen, gevoel van zwakte en zeer weinig energie, slapeloosheid, droge mond, nachtzweten, angsten, verminderde reuk/smaak, maagpijn, slechte concentratie, hoofdpijn etc.

Iedereen loopt het ziekteproces anders door, dit is afhankelijk van de conditie en vitaliteit van het lichaam op moment van besmetting, de behandeling is dus aangepast op het individu maar kort uitgelegd komt het neer op:

-Het eventueel uitwerken van het residu aan hitte die het pathogeen in bepaalde orgaansystemen heeft veroorzaakt.

-Het eventueel voeden van Yin energie van de longen, maag, hart en nieren. Het virus droogt met name de long energie erg uit en yin zorgt voor bevochtiging.

– Het verwijderen van opgehoopte damp in het lichaam. Longen maag en milt kunnen bij verminderd functioneren veel damp veroorzaken. Dit is ook bij Corona het geval. Het teveel aan damp kan de meridianen blokkeren, dit zorgt bijvoorbeeld voor de spierpijn die vaak wordt genoemd.

– Het tonifiëren van de Long- en algehele qi in het lichaam. Dit is in westerse termen vergelijkbaar met het boosten van het immuunsysteem. Erg belangrijk dus en als je het echt goed wil doen kun je hiervoor uiteraard ook preventief worden behandeld.

Wat je zelf nog kunt doen ter preventie is uiteraard goed opletten op voeding, dat is o.a. niet veel koud/rauw eten en drinken. Andere tips zijn:

Rust – Goede slaap helpt bij de goede aanmaak van antilichamen welke je beschermen tegen infectie.

Beweging – Probeer minimaal 20 minuten per dag intensief te bewegen, zweten helpt namelijk bij het eruit werken van een pas binnengedrongen pathogeen.

Socialiseren – Stress verzwakt je immuunsysteem en interactie met vrienden verlaagd je stressniveau

Meer weten? Maak een afspraak!

Bellen of Appen kan op: 06-83671217
Mailen mag natuurlijk ook:  info@healing-nature.nl
Website: www.healing-nature.nl

HealingNature-White

Contact info

info@healing-nature.nl

06 - 83671217

Meester van Houtstraat 10
5251 AD
Vlijmen

Copyright © Healing Nature 2019

Open chat
1
Klik hier voor direct contact!
Hallo,
Waarmee kan ik u van dienst zijn?