Werkwijze

file[4136]

Behandeling met Acupunctuur

In deze praktijk wordt behandeld volgens het principe van de Traditionele Acupunctuur en ik werk ook met de Balans methode volgens de leer van Dr. Tan. Hierdoor ben ik in staat om op een effectieve manier pijn te bestrijden. Vanwege mijn aansluiting bij de beroepsvereniging volg ik zeer regelmatig bijscholingen. Dit zorgt ervoor dat de behandelwijze die u krijgt altijd volgens de laatste en meest effectieve methodes zal worden uitgevoerd.

Door mijn ervaring in een grote Chinese praktijk kan ik u de kennis bieden die bij deze ervaring hoort en dat in een rustige, kleinschalige omgeving.

U krijgt de tijd en ruimte om uw persoonlijke situatie aan te duiden en naast de behandelingen krijgt u eventueel ook passende leef- en voedingsadviezen die geinspireerd zijn op de Traditionele Chinese Geneeswijze.

In verband met COVID-19 wordt de behandelruimte na elk bezoek grondig gereinigd en gelucht.

Behandeling met Kruiden

Als aanvulling op een Acupunctuur behandeling werk ik eventueel ook met kruiden. Wanneer hiermee gewerkt wordt, bespoedigd dit in veel gevallen het resultaat van de behandeling.

Jarenlang heb ik samengewerkt met een Chinese deskundige op het gebied van kruiden. U kunt dus rekenen op een juiste combinatie kruiden, passend bij uw huidige situatie.

Ik werk met kruiden in de vorm van pilletjes, deze krijgt u mee zodat u ze thuis in kunt nemen.

Aanvullende behandelingen

Om er voor te zorgen dat u snel goede resultaten boekt, zullen de behandelingen in de meeste gevallen afhankelijk van uw klacht(en) ook aangevuld worden met:

Moxa, Guasha, Cupping en Massage.

Deze behandelingen vinden over het algemeen plaats na de acupunctuur sessie en zijn bij de prijs inbegrepen. Meer informatie over deze behandelingen en over acupunctuur en kruiden kunt u vinden onder het tabblad behandelmethoden.

 

Mijn uitgangspunt is dat u na uw eerste bezoek al met een beter gevoel de deur uitloopt!

 

Acupunctuur kan ingezet worden bij ontzettend veel klachten. De World Health Organisation heeft een lijst samengesteld met ziekten en aandoeningen die een goede indicatie zijn voor behandeling met Acupunctuur.

Om u een indruk te geven met wat voor soort klachten mensen over het algemeen de praktijk binnenlopen, heb ik er hieronder een paar veelvoorkomende opgesomd:

Hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn, schouderpijn, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, menstruatie klachten, P.M.S., overgangsklachten, aambeien, baarmoederklachten, onvruchtbaarheid, jicht, hooikoorts, blaasontsteking, obstipatie, prikkelbare darm, opgeblazen buik, druk op de borst, hyperventilatie, stress, burn-out, benauwdheid, astma, insomnia, koude klachten, hitte klachten, overgewicht, eczeem, psoriasis, jeukklachten, etc.

Uiteraard kunt u ook langskomen met klachten die hier niet benoemd zijn.

Ik ben overigens ook gespecialiseerd in Acupunctuur tijdens de Zwangerschap en bij een kinderwens.

Bent u dus op zoek naar een Acupuncturist in de regio Vlijmen/ Den bosch? Aarzel dan vooral niet. En wanneer u twijfelt of u behandeld kunt worden, neem dan gerust contact op. 

Hopelijk tot ziens in de praktijk!

 

 

Praktijk Healing nature is aangesloten bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong en koepelorganisatie KAB.

Dit betekent dat wanneer u bent verzekerd voor alternatieve zorg, u in veel gevallen uw behandeling vergoed krijgt. Over de hoogte van uw totale vergoeding en het bedrag dat u per dag krijgt vergoed, kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekering.

Heeft u al kennis genomen van de Privacyverklaring ? Ik wil u vanwege de privacywet op persoonsgevens hierop wijzen, klik daarvoor hier.

Zhong