Over mij

Ik heb altijd al een brede interesse gehad in verschillende alternatieve geneeswijzen. Dit lag vooral op het gebied van voeding, kruiden, supplementen en verschillende meditatie vormen.

Terwijl ik werkzaam was bij een reform drogist ben ik een 3-jarige studie Kruidengeneeskunde begonnen bij het Kruidenrijk in Haaren. Ik wilde hier wel iets mee gaan doen maar dan in een rustigere omgeving waarbij ik 1 op 1 contact met mensen kon hebben en mensen echt zou kunnen helpen.

Ik realiseerde me namelijk dat met supplementen en enkelvoudige kruiden je zo ongeveer hetzelfde doet als een reguliere arts. Namelijk het werken aan symptomen i.p.v. het oplossen van de oorzaak.

Het concept Qi en het werken ermee had me altijd al aangesproken, een cursus Qi gong, -ofwel een meditatie in beweging-  heeft dit alleen maar versterkt omdat ik ook de uitwerking van het werken met Qi ervaarde.

Ik heb op het einde van mijn opleiding Kruidengeneeskunde besloten te gaan voor een Acupunctuur opleiding bij Qing Bai. Deze bestaat uit 1 jaar Basis vakopleiding Chinese Geneeskunde en daarna 2 jaar Klassieke Acupunctuur.

Om me aan te sluiten bij de beroepsvereniging was het ook noodzakelijk om een studie Westerse Medische Basiskennis van 1 jaar te volgen. 

Door te gaan werken bij een Chinese Acupunctuur- en Kruiden praktijk, is dat wat ik geleerd heb meer gaan leven en heb ik ervaren dat dit helemaal bij me past.

Vandaar ook dat ik de stap heb gezet om mijn eigen praktijk te beginnen. 

Acupunctuur wordt de laatste jaren steeds meer gezien als een erkende en succesvolle behandelmethode bij tal van klachten. Het aantal praktijken neemt dan ook toe.
Toch onderscheid ik me op een aantal punten van deze overige praktijken, namelijk:

Ervaring - Ik heb heel wat jaren ervaring op kunnen doen in een grote Chinese praktijk en heb uiteraard ontzettend veel verschillende aandoeningen en klachten de revue zien passeren.

Kruidenkennis - Bij deze behandelingen werden ook kruiden ingezet en ook hierbij heb ik veel geleerd en heel wat kruiden mogen leren kennen.

Aandachtigheid - Doordat ik een praktijk aan huis heb en mijn afspraken ruim inplan,  is er genoeg tijd om u de individuele aandacht te geven die u verdient. Verder onderzoek ik regelmatig of ik goed zit inzake de invalshoek van de behandeling.

Idealistisch - Mijn voornaamste drijfveer is om mensen weer terug in balans te krijgen en samen met de desbetreffende client meer bewustzijn te krijgen op de reden(en) waardoor de balans zoek is geraakt. 

Ervaring

Kruidenkennis

Aandachtig

Idealistisch