Over mij

Ik heb altijd al een brede interesse gehad in verschillende alternatieve geneeswijzen. Dit lag vooral op het gebied van voeding, kruiden, supplementen en verschillende meditatie vormen.

Terwijl ik werkzaam was bij een reform drogist ben ik een 3-jarige studie Kruidengeneeskunde begonnen bij het Kruidenrijk in Haaren.

Ik heb op het einde van mijn opleiding Kruidengeneeskunde besloten te gaan voor een Acupunctuur opleiding bij Qing Bai. Deze bestaat uit 1 jaar Basis vakopleiding Chinese Geneeskunde en daarna 2 jaar Klassieke Acupunctuur. 

Om me aan te sluiten bij de beroepsvereniging was het ook noodzakelijk om een studie Westerse Medische Basiskennis van 1 jaar te volgen.

Ik ben tijdens de opleiding al begonnen met werken mij een Chinese acupuncturist die een deskundige is op het gebied van kruiden en ik ben na enkele jaren voor mijzelf begonnen. Ik heb door de jaren heen dus heel wat verschillende aandoeningen de revue zien passeren.

Dit heb ik alles bij elkaar 8 jaar gedaan en ben nu wegens omstandigheden gestopt met het geven van acupuntuur behandelingen. Mijn liefde voor deze tak van geneeskunde ligt eigenlijk vooral bij de kruiden en ik heb dan ook besloten deze kennis niet verloren te laten gaan en hiermee door te gaan.

Ik ben me gaan realiseren dat je met supplementen en enkelvoudige kruiden je zo ongeveer hetzelfde doet als een reguliere arts. Namelijk het werken aan symptomen i.p.v. het oplossen van de oorzaak.

Om het lichaam echt in balans te krijgen is mijn ervaring dat kruiden formules het beste werken. deze gaan dieper en werken elkaar ondersteunend.

Mijn voornaamste drijfveer is om mensen weer terug in balans te krijgen en samen met de desbetreffende client meer bewustzijn te krijgen op de reden(en) waardoor de balans zoek is geraakt. 

Ervaring

Kruidenkennis

Aandachtig

Idealistisch