ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is in China een van de belangrijkste behandelmethodes die bij ziektes wordt gebruikt en wordt al meer dan 2500 jaar beoefend. Door deze duizenden jaren heen is bewezen dat het zeer effectief is. 

Acupunctuur is een behandelmethode welke verlichting biedt bij diverse klachten, die je lichaam helpt bij het herstellen van de balans, waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer in werking wordt gesteld. Het energie systeem van het lichaam werkt volgens de Chinese geneeskunde via de meridianen, die in contact staan met het geheel van organen en weefsels van het lichaam. Pijn is vaak een indicatie dat energie -die binnen de Chinese geneeskunde ook wel wordt aangeduidt met “Qi”- niet vrij kan stromen.

Door het plaatsen van naalden in het lichaam kunnen we de energie beïnvloeden zodat pijn verlicht wordt en de energie weer kan stromen. Doordat de meridianen ook volgens interne trajecten verlopen zal het ook invloed uitoefenen op interne problematiek.

Om uw huidige gezondheidssituatie in kaart te brengen, krijgt u voor uw behandeling altijd eerst een onderzoek op basis van een aantal vragen. Er wordt naar de tong gekeken en de pols wordt gevoeld. Soms wordt ook uw buik gepalpeerd. Op basis van de diagnose die daar uitkomt, wordt besloten welke acupunctuurpunten ik ga prikken en welke kruiden u eventueel meekrijgt.

Ik ga proberen te achterhalen wat de kern oorzaak van uw klacht(en) is. De behandeling zal dan ook gericht zijn op zowel het behandelen van de kern oorzaak als ook op de daar uit voortvloeiende symptomen. 

De focus ligt op het verhogen van de weerstand en vitaliteit en het verbeteren van de algehele bloedsomloop en stofwisseling. Waardoor uw natuurlijke balans terug kan keren.

Alleen met een holistische zienswijze kan een gezondheidsklacht namelijk duurzaam aangepakt worden.

Ik werk in mijn praktijk vooral met Acupunctuur en Kruiden (in de vorm van pilletjes) en aanvullende behandelingen. Wat op u van toepassing is, zal geheel afhankelijk zijn van uw huidige gezondheids situatie. Dit wordt bij uw consult besproken.

Ik ben zeer gedreven en zal alles in het werk stellen om uw gezondheid te verbeteren.

Aarzel dus niet en bel 06- 83671217 of stuur een email naar: info@healing-nature.nl !