De toepassing van kruidengeneeskunde is al zo oud als de mensheid zelf. De medicijnen die gebruikt worden in de hedendaagse reguliere geneeskunde zijn hier dan ook uit voortgekomen. Men ging werkzame stoffen uit kruiden isoleren en chemisch nabootsen. Hierdoor werd het medicijn veel sterker en kreeg het een smallere werking.  

De behandeling met kruiden is niet gericht op het onderdrukken van symptomen.

Bij mijn behandeling ga ik me richten op de huidige symptomen maar tevens ook de onderliggende oorzaak onderzoeken en behandelen. 

De kruiden pilletjes waar ik in mijn praktijk mee werk bestaan uit een mengsel van kruiden die zijn samengesteld volgens verschillende Chinese kruiden formules. Deze verschillende formules werken op specifieke systemen in het lichaam en in de regel krijgt u twee verschillende formules mee, zodat ik het zo gerichter en specifiek op uw klacht(en) kan inzetten.

Mijn werkwijze is in de meeste gevallen gericht op het warmer maken van het lichaam. Wanneer uw lichaam namelijk kouder wordt, is het bevattelijker voor heel wat aandoeningen. In sommige gevallen is het nodig om eerst een detox te geven om de afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen alvorens u behandeld wordt met verwarmende kruiden.